Bikers’ school, een vernieuwd programma voor 2016 !

De Bikers’ School biedt in 2016 nog meer rijtijd aan!
U wil het circuit van Spa-Francorchamps leren kennen?

Dan is de Bikers’ School met een vernieuwd programma geknipt voor u!
In tien jaar tijd heeft de Bikers' School, waar zowel de gelegenheidsrijder als de ervaren piloot zijn gading vindt, al aan enkele duizenden onder u de gelegenheid gegeven om, op elk type motor, alle bijzonderheden en de ideale rijlijnen van het Ardeense circuit aan te leren.
Een ervaring die u zichzelf niet moet ontzeggen en die u de kans geeft om in een uiterst veilig kader van het mooiste circuit ter wereld te kunnen genieten.
En voor dit elfde werkingsjaar gaat de Bikers' School een nieuwe weg op, zonder aan de vaste waarden te tornen die haar stages zo uniek maken.
Er wordt namelijk een vijfde praktijksessie op de omloop ingelast, waardoor u zich onmiddellijk een beeld zal kunnen vormen over wat Spa-Francorchamps te bieden heeft.
Na de briefing en kennisgeving van enkele noodzakelijke veiligheidsvoorschriften gaat u onmiddellijk de baan op, per groep van maximaal 16 deelnemers van gelijkwaardig niveau en begeleid door twee instructeurs.
Hier zal de basis worden gelegd van alle volgende theorie- en praktijksessies van de dag. En dat is al een flinke hap.
Elke groep heeft hierna recht op een specifiek blok theorie.
Hierin worden onder andere een goede zithouding op de motor aangeleerd en, aan de hand van videobeelden, de correcte rijlijnen voor elk van de sectoren van de omloop. Hierdoor kunt u nadien alle bochten met meer gevoel en precisie aansnijden.
De instructies krijgt u in één van vier talen (Nederlands, Frans, Duits of Engels) van een team instructeurs dat zijn faam ruim heeft verdiend met een indrukwekkend palmares op dit eigenste circuit van Spa-Francorchamps.
Tijdens en na elk van de vier volgende Runs, goed voor nog eens 1u40 rijtijd, zullen deze instructeurs u aan het stuur van hun Ducati 1199 Panigale vergezellen, uw eventuele fouten corrigeren en uw rijstijl verfijnen. Per shuttle gaat u langs de piste worden gevoerd om nog beter te begrijpen hoe het asfaltlint slingert, stijgt en weer daalt.
Er wacht u dus een zeer uitgebreide cursus op 23 mei, 25 juli of 1 oktober, telkens in het kader van de Bikers' Days.
Waarom profiteert ook u niet van deze mogelijkheid om snel en in alle veiligheid een specialist te worden van Spa-Francorchamps ?