Decibellimiet

Belangrijk: De geluidslimiet voor 2015 !

Zoals reed vorig jaar aangekondigd verplicht de vergunning tot uitbating van de circuits ons tot het toepassen van aanzienlijke geluidsverminderingen. Wij zullen voor elk evenement controles uitvoeren en de motoren die de limiet overschrijden krijgen geen toegang tot het circuit zolang ze niet conform zijn.

Voor elk type dag zal een specifieke norm vastgelegd worden. Deze limiet wordt voor elke dag aangeduid op onze kalender. Gelieve dus onze website te raadplegen om de exacte limiet te kennen, dit geld ook voor buitenlandse circuits.

In Spa-Francorchamps :

Geluidsmetingen : originele uitlaat of demper met dB killer VEREIST - 100 dB max. Elke demper die voorzien kan worden van een dB-killer dient deze verplicht te monteren of krijgt geen toegang tot het circuit!

Open race uitlaten worden niet meer toegelaten op deze dagen.

De verplichte geluidsmeting zal voor elke eerste sessie plaatsvinden. Gedurende de dag, iedere deelnemer die de geluidslimiet overschrijdt krijgt één verwittiging met de zwarte vlag. Indien een tweede inbreuk geconstateerd wordt, betekend dit het einde van de dag voor deze persoon zonder terugstorten van het inschrijvingsgeld!!!

 

Wij vragen uw aandacht voor het volgende:

De dB-killer dient een gecommercialiseerd en gehomologeerd model.

De dempers van racing uitlaten dienen regelmatig vervangen te worden want ze verliezen hun dempingseffect wanneer de glaswol verbrandt.

Er zijn motoren die ondanks hun standaarduitlaat de normen overschrijden: vb Ducati Desmosedici.

Indien u twijfelt, kies voor een serieuze oplossing want indien u ter plaatse problemen heeft, is het meestal moeilijk te verhelpen.