Performance School met Fast Freddie Spencer

De dag na de memorabele verjaardagseditie van de Bikers’Classics, stond Freddie Spencer alweer op het circuit van Spa-Francorchamps.

Als leerkracht deze keer, in het kader van een wel heel bijzondere en geprivilegieerde sessie van onze Performance School.

Een tiental stagiaires heeft kunnen genieten van zijn kostbare raadgevingen, vooral op vlak van remtechniek, maar ook van zijn anekdotes, zijn herinneringen als piloot en ook van zijn ongelooflijke openheid. Met een brede glimlach van aan het begin tot het eind toonde Fast Freddie dat hij nog altijd heel goed weet hoe hij een moto moet besturen (voor de gelegenheid aan het stuur van één van de Suzuki GSX-R 1000 van de Bikers’School), en dat hij ook heel wat ervaring heeft in de kunst van het aanleren van het motorrijden.

Herinner u dat hij één van de voorlopers was op dat vlak met zijn Freddie Spencer Riding School die hij tien jaar lang heeft gerund in de Verenigde Staten. Het was duidelijk dat hij ervan genoot om weer eens een dag lang in het lesgeven te duiken en ook de stagiairs hebben duidelijk zijn aanwezigheid en beschikbaarheid op prijs gesteld, ook al was het niet altijd makkelijk voor iedereen om in een andere taal te communiceren. Gelukkig waren ook onze huisinstructeurs Alex Verleye, Grégory Fastré en Olivier Depoorter van de partij om de leerlingen te coachen en raad te geven tijdens de verschillende runs (het dubbele van een normale Biker’School!) en tijdens de debriefings.

Aan het eind van de dag was iedereen uitermate tevreden over deze nieuwe editie van de Performance School, over de gemoedelijkheid en de efficiëntie bij het lesgeven. Bij zijn eerste ervaring op het circuit van Spa is de beloftevolle Alexandre Lelievre er bijvoorbeeld in geslaagd om onder de 2 minuten 46 te draaien... De volledige reportage van deze dag vindt u op www.moto-online.be

U vindt ook alle foto’s terug in de galerie.